Forny kjøkkenet ditt:
3 veier til merkbar kjøkkenfornyelse

Det behøver ikke å koste en formue å gi kjøkkenet nytt liv. Vi har samlet tre gode råd fra våre innredningseksperter, slik at du lett og effektivt kan fornye kjøkkenet ditt.

Frisk opp ditt gamle kjøkken

Forestill deg hvordan det vil være å lage mat på ditt nye kjøkkenet. Hva ser du? Selv om det er forskjellig fra person til person, er det likevel tre ting som stort sett alltid går igjen:

  1. Farger
  2. Arbeidsflyt
  3. Stemning

Hvis det ikke er plass til den gjennomgripende kjøkkenrenoveringen, kan du justere elementer som farger, stemning og arbeidsflyt uten at det koster all verden – og gi kjøkkenet et effektfullt, nytt pust.

Les også: Fornyelse eller totalrenovering

1. Forny kjøkkenet med farger

Når du skal friske opp et eldre kjøkken, er et av de mest effektive redskapene å skifte farge på kjøkkenet. Farger på et kjøkken har den praktfulle egenskapen at de gjør store underverk for en liten penge.

Den billigste måten er å male vegg, gulv eller tak. Det kan virke grenseoverskridende, da hvitt lenge har vært det trygge og sikre valget, men den skandinaviske stilen domineres i stigende grad av farger.

Fargekartet byr på mange muligheter, og hvem sier at alt skal være i samme farge? Kontraster og en blanding av materialer er hverken forbudt eller feil. Tvert imot!
 

Les mer om farger på kjøkkenet

Gi skapdørene nytt liv

Skifter du farge på skapdørene, vil du føle en markant fornyelse på kjøkkenet. Skapdørene er nemlig kjøkkenets ansikt, og du vil derfor både kunne se og merke en tydelig forskjell.

I de fleste tilfeller kan du skifte skapdørene til et nytt design for en overkommelig pris – prisen avhenger likevel av hvilket design du velger. Alternativt kan du male skapdørene, eller bruke ensfargede skapdører med folie for å gi kjøkkenet et fargerikt preg.
 

Få råd til valg av skapdører

2. Sørg for en optimal arbeidsflyt

Hakke, snitte, koke, steke, vaske og skylle. Kjøkkenet skal romme forskjellige oppgaver. Vi bruker ofte timevis på kjøkkenet, men hvis kjøkkenet ditt er av eldre dato, er det heldigvis hjelp å få til alle oppgavene – og det kan skape en ny ramme rundt det gode hverdagslivet.

Kokende vannkran, intelligente hvitevarer, dobbeltvask, armatur med uttrekk og skuffer med soft-lukking er bare noen av løsningene som har blitt tilgjengelig de siste årene. Dette er detaljer som er med på å gjøre kjøkkenarbeidet ditt både enklere og morsommere.
 

Få en optimal kjøkkeninnredning

Forny kjøkkenet med nye håndtak

Et annet effektivt verktøy til å modernisere kjøkkenet er å skifte ut håndtakene. Det koster ikke så mye, og tar heller ikke lang tid. Og så kan nye håndtak løfte arbeidsflyten din på kjøkkenet hvis håndtakene du har i dag ikke er optimale i forhold til størrelsen og vekten på skapdøren. 

Du kan velge håndtak i mange materialer og designer – og det er derfor en smakssak hva du foretrekker når du skal fornye kjøkkenet ditt. Velger du å skifte ut håndtakene dine, bør du være oppmerksom på at de må kunne monteres i hullene hvor de gamle håndtakene satt.
 

Les om valg av kjøkkenhåndtak

3. Endre stemningen på kjøkkenet

Hvis det er noe som er kjærkomment på ethvert kjøkken, så er det god stemning – og det finnes vel neppe en bedre stemningsspreder enn belysning. Dessverre er belysningen på kjøkkenet ofte er et oversett punkt når det kommer til kjøkkenfornyelse.

På eldre kjøkken er belysningen sjeldent optimal. En av forklaringene er at det har skjedd mye på lysscenen de siste årene: Lysskinner som er integrert i overskap, spotter og lysdempere er nærmest fast inventar på alle nye kjøkken, mens det sjeldent finnes på eldre kjøkken.
 

Les mer om kjøkkenbelysning

Flere fordeler med rett lys

Det er ikke kun stemningen som forbedres med en optimal kjøkkenbelysning. Økonomien ved å bruke LED-pærer fremfor glødepærer og halogener er heller ikke å kimse av. Det vil du både kunne se og merke på strømregningen din.

En annen fordel er at LED-pærer er mer holdbare og fås i forskjellige fargevarianter, slik at du kan skape den stemningen på kjøkkenet som du ønsker. 

Få flere af eksperternes råd

Gode råd kan man aldri få nok av – og det gjelder også hvis du står overfor en fornyelse av det gamle kjøkkenet ditt. Hos DESIGNA står våre innredningseksperter alltid klare til å hjelpe deg med gode råd og veiledning. Kikk gjerne innom din nærmeste DESIGNA-butikk eller avtal et møte i butikken.

Book et møte med en konsulent

Book et uforpliktende møte med en av våre konsulenter. Få en god kopp kaffe og en prat om mulighetene for nytt kjøkken, bad eller garderobe.

Book et møte