Få 5 tips til å velge hvitevarer til kjøkkenet

Ditt valg av hvitevarer spiller en betydelig rolle for arbeidsprosessen og gleden i kjøkkenet. Derfor er det viktig at du velger de rette hvitevarene. Vi utruster deg og gir deg våre beste tips for å velge hvitevarer til kjøkkenet.

Dette bør du tenke på før du velger hvitevarer

Hvitevarer skal gjøre hverdagen i kjøkkenet enklere. Det gjelder alt fra å lage mat til å ta oppvasken. For at du får mest glede av hvitevarene dine og mest mulig ut av budsjettet ditt, finnes det en håndfull ting du bør tenke på før du velger:

1. Kan du fortsette å bruke det du har nå?

2. Hvis ikke, hva slags behov har du for de nye hvitevarene?

3. Frittstående eller integrerte hvitevarer?

4. Hvor skal du plassere hvitevarene?

5. Skal hvitevarene ha spesielle funksjoner?
 

Få hjelp til kjøkkenplanleggingen

Få mest ut av kjøkkenbudsjettet

Valget av hvitevarer utgjør en vesentlig del av kjøkkenbudsjettet ditt. Derfor er det en god idé å vurdere om du kan fortsette å bruke dine nåværende hvitevarer i kjøkkenet.

Når du tar stilling til om du skal fortsette å bruke de gamle hvitevarene dine, må du huske på at de er en investering som skal holde i mange år. Ta derfor høyde for at nye hvitevarer typisk er mer energibesparende og miljøvennlige. Det kan påvirke de månedlige utgiftene. Dessuten finnes det et vell av ny teknologi som kan gjøre en merkbar forskjell i hverdagen.
 

Les: Hva koster et nytt kjøkken?

Hvordan bruker du kjøkkenet ditt?

Hvis du har bestemt deg for at du skal ha nye hvitevarer, må du sikre deg at de valgene du treffer, matcher dine behov. Ta stilling til hva du vil prioritere, slik at du velger hvitevarer som passer til den måten du bruker kjøkkenet på:

  • Har du behov for både oppvaskmaskin og fryser?
  • Har du behov for en ovn med flere tilberedningsfunksjoner?
  • Hvor stort skal kjøleskapet ditt være?
  • Skal kokeplatene være med gass eller induksjon? Og hvor mange soner?
  • Hvilken arbeidshøyde skal hvitevarene ha?
     

Bli inspirert til å velge kjøkkenelementer

Integrerte hvitevarer gir rene linjer

Når oppvaskmaskinen er skjult bak kjøkkenfronter, eller kjøleskapet er skjult i et høyskap, kalles det integrerte hvitevarer. Løsningen gir et minimalistisk uttrykk til kjøkkenet med rene linjer. Ulempen med integrerte hvitevarer er at det er en dyrere løsning.

Hvis du bare skifter hvitevarer – og ikke hele kjøkkenet – og ønsker en integrert løsning, må du være oppmerksom på at målene til kjøkkenmøblene passer til de nye hvitevarene.
 

Se alle kjøkkenmodellene

Frittstående hvitevarer gir kjøkkenet karakter

Motstykket til integrerte hvitevarer er frittstående hvitevarer med synlig front. Hvis du velger en kjøkkenløsning med frittstående hvitevarer, har du flere muligheter.

Du kan for eksempel velge et retro-kjøleskap eller bruke fargerike hvitevarer som leker med kjøkkenets uttrykk. Du kan også skape en råere stil med en robust komfyr i stål. Det er ingen tvil om at de frittstående hvitevarene gir kjøkkenet karakter.
 

Få tips til å friske opp ditt gamle kjøkken

Sørg for optimal plassering

Innredningen er avgjørende for å få mest ut av kjøkkenet. Derfor er det en god idé at du gjør deg tanker om hvor hvitevarene skal plasseres, slik at du får optimale arbeidsstasjoner.

Ønsker du et kjøkken med vaske-øy, innebygd ovn i korrekt arbeidshøyde eller ovn under kokeplaten? Valg av komfyr har også noe å si med tanke på plasseringen av kjøkkenviften – skal den henges på veggen, henge fritt eller være integrert?
 

Innred deg til optimale arbeidsstasjoner

Tenk på små, lekre detaljer

Skal kjøkkenviften rette seg etter kokeplaten? Vil du ha en fryser som avrimer seg selv? Eller hva med et kjøleskap som forteller om du har mer melk?

Hvis det er lenge siden du har kjøpt nye hvitevarer, er det antagelig skjedd mye på teknologifronten. I dag får man både ovn, kjøleskap, fryser og kjøkkenvifte med mange forskjellige funksjoner. Tenk derfor på om hvitevarene dine skal kunne litt ekstra.
 

Avtal et uforpliktende møte

Få hjelp til å velge hvitevarer

Hos DESIGNA selger vi mer enn et kjøkken. Vi selger rammen rundt det gode hverdagslivet. Derfor er det også du som er designeren når du velger et DESIGNA-kjøkken. Innredningsekspertene våre står alltid klare til å hjelpe og veilede deg.

Book et møte her