Benkeplate i massivt tre

En benkeplate i massivt tre utstråler varme og hygge, som skaper gode rammer rundt livet i kjøkkenet, men du bør være innstilt på litt vedlikehold. Lær mer om alle fordelene og ulempene med en benkeplate i massivt tre.

Hvorfor bør jeg velge en benkeplate i tre?

En benkeplate i tre er et tidløst og klassisk valg som holder i mange år. Benkeplater i tre tåler ikke høy varme og er mottagelig for både skader, riper og flekker. Ofte kan de likevel slipes ned, slik at benkeplaten ser flott ut igjen. Fordelene med en benkeplate i massivt tre er:

  • Særpreget og levende materiale
  • Forholdsvis rimelig
  • Enkel å vedlikeholde
     

Få styr på kjøkkenplanleggingen

En benkeplate i midten av prisskalaen

En benkeplate i massivt tre befinner seg midt på prisskalaen, men prisen vil variere etter størrelse og tresort. Benkeplaten i massivt tre er et økonomisk fornuftig valg, fordi du får en benkeplate i høy kvalitet som enkelt kan friskes opp og dermed har en lang levetid.
 

Les også: Hva koster et nytt kjøkken?

Ingen trebenkeplater er helt like

En av grunnene til at benkeplater i tre passer godt inn i mange kjøkken, er at du kan velge flere tresorter. Siden tre er et naturlig materiale, er to benkeplater i tre aldri helt like. De får nemlig forskjellige nyanser og fargespill, som er en del av trebenkeplatens sjarm.

Flere tresorter fås med forskjellige oljebehandlinger som kan gjøre benkeplaten lysere, varmere eller mørkere. Du kan blant annet velge mellom ask, bambus, bøk, eik, mahogni, teak, valnøtt og mange flere tresorter som kan gi benkeplaten et personlig preg.
 

Les vår benkeplateguide

Olje forlenger levetiden

Du forlenger levetiden og bevarer det flotte utseendet ved å behandle treet med olje. Oljen metter og gjør benkeplaten mer vann- og smussavvisende. Det er likevel forskjell på hvordan massivt tre skal behandles. Forhør deg derfor hos en fagperson før du starter.

Godt for klimaet, vakkert i kjøkkenet

Hvis du tar miljøvennlighet med i betraktningen når du skal fornye kjøkkenet, bør du velge en massiv benkeplate i bambus. Bambus er en gressort, og den raskest voksende planten vi har i verden. Det er et hardt materiale som overraskende nok er mer slitesterkt enn for eksempel eik og bøk.

Bambus kan akkurat som de andre tresortene behandles med forskjellige oljebehandlinger, slik at du kan få enten en varm benkeplate eller et lysere og mer elegant uttrykk.
 

Utforsk våre kataloger

Tre fra ansvarlig skogbruk

Alle benkeplater i massivt tre kan bestilles med FSC-godkjenning, som er miljømerket for ansvarlig skogbruk. Det er din garanti for at det ikke felles flere trær enn skogen selv kan reprodusere.
 

Lær mer om FSC

Montering av vask i en benkeplate i massivt tre

Hvis du velger en massiv benkeplate i tre, anbefaler vi at vasken blir underlimt der den monteres nede i benkeplaten. På den måten unngår du en kant mellom vasken og benkeplaten der vann og smuss kan samle seg. Da risikerer man at treet ødelegges.

For å unngå vannskade må du montere en dampsperre ved oppvaskmaskinen og være oppmerksom på at vann ikke må få ligge lenge på benkeplaten.
 

Få hjelp av en innredningsekspert

Få hjelp til å velge

Hvis du velger et DESIGNA-kjøkken, er det du som er designeren. Du bestemmer hvordan kjøkkenet ditt skal se ut. Innredningsekspertene våre står alltid klare til å hjelpe og veilede deg.

Besøk nærmeste DESIGNA-butikk og kjenn på benkeplaten før du bestemmer deg. Vi svarer gjerne på alle de spørsmål måtte du måtte ha, slik at du kan velge den løsningen som er riktig for deg.
 

Finn nærmeste DESIGNA-butikk