Kjøkkenfarger – hva bør du velge?

Fargene i kjøkkenet har betydning for hvordan man oppfatter rommet, men hvilke farger bør man velge? Det finnes ikke noen fasit på hvilke farger som passer til hva, men det er mange ting du kan tenke på før du velger kjøkkenfarger.

Farger gjør underverker

Det er ikke noen hemmelighet at den minimalistiske stilen og hvite kjøkken lenge har vært prioritet i skandinaviske hjem. Men det er en tendens som er i endring.

Farger i kjøkkenet vinner stadig større innpass, og når du skal velge kjøkkenfarger, er det mange veier du kan gå. Du kan gå helhjertet inn i valget med sterke farger, men du kan også velge en behagelig mellomløsning der du integrerer fargene på en effektiv og stilfull måte.
 

Få svar på: Hva koster et nytt kjøkken?

Hvilken kjøkkenfarge bør jeg velge?

Det er et godt spørsmål, for det finnes ikke noe entydig svar. Ditt valg av kjøkkenfarger bør bære preg av de fargene du liker – ofte vil det være et kompromiss dere må inngå der hjemme. En tommelfingerregel er likevel at det er en god idé om du velger en nyanse som skaper en rød tråd til resten av hjemmet.

Når det er sagt, er det selvfølgelig noen kjøkkenfarger som er mer populære enn andre. For øyeblikket er det mørkeblått og grønt, som begge trekker inn vår kjærlighet til naturen på en rolig og harmonisk måte. Men også de mørkere tonene er svært populære.
 

Finn inspirasjon i vår katalog

Den fargerike løsningen

Inspirasjon fra naturen spiller i høyere grad en mer betydningsfull rolle i de valgene vi treffer til kjøkkenet. Fargene i kjøkkenet er ikke noe unntak. Felles for alle kjøkkenfarger er at du kan mikse og matche dem slik du ønsker. Her er ingenting riktig eller galt.

Uansett om du foretrekker nedtonede farger i mørke nyanser eller lyse farger til skapdørene, kan du fint kombinere kjøkkenfargene med fargene på gulv, vegg og tak.
 

Få hjelp til kjøkkenplanleggingen

Den raske og effektive løsningen

Faktisk trenger du slett ikke fargerike kjøkkenfronter for å få flere farger inn i kjøkkenet. Det finnes andre alternative måter for hvordan du kan ta i bruk fargepaletten.

En mulighet er at du maler en vegg i en farge som skaper en stilfull kontrast til resten av kjøkkenet. Det kan for eksempel være karrigult eller plommerødt. En annen mulighet kan være noe så enkelt som en fargerik armatur som bryter det klassiske uttrykket.
 

Les også: Fornye eller renovere?

Den gode mellomløsningen

Hvem sier at fargevalget i kjøkkenet er enten eller? I hvert fall ikke vi. Det er snarere både og. Hos DESIGNA kan du nemlig velge de kjøkkenfargene du selv ønsker. Du bestemmer.

Det betyr at hvis du foretrekker å kombinere to kjøkkenfarger – for eksempel blått og lyst sandfarget – kan det fint la seg gjøre. Kontraster gjør noe helt spesielt for kjøkkenet ditt, og du kan derfor med fordel kombinere mørke og lyse nyanser. 

Farger kommer og går

Har du forelsket deg i en pastellgrønn kjøkkenfarge, men er likevel litt skeptisk? For hva om du nå går lei av fargen? Ville det ikke ha vært bedre om du valgte tradisjonelle farger som hvitt, svart eller trefarget?

Nei! Velg den kjøkkenfargen som du blir mest glad for, men vær innstilt på at fargetrender kommer og går. I fall du skulle bli lei av fargene i kjøkkenet, kan du alltids skifte dem igjen, men det krever at du avsetter både tid og penger til det.
 

Slik fornyer du kjøkkenet ditt