Kjøkkenfronter – hva bør du velge?

Kjøkkenfrontene du velger, skal ikke bare passe til kjøkkenets stil. De skal også matche de ønskene og behovene du har for vedlikehold og rengjøring. Skapdørene vil ofte være det første du velger, fordi de setter rammen for kjøkkenet, men vet du hva du bør tenke på? Få vite det du trenger for å treffe den riktige avgjørelsen.

Nye fronter til det gode kjøkkenliv: Fire moderne farger

Vi utvider CLASSIC by DESIGNA-kolleksjonen med stilrene profilerte fronter. En elegant nytolkning av en gammel klassiker. Grå, hvit, blå eller grønn? Det er opp til deg. De profilerte forntene fås i fire moderne farger, slik at de passer inn med resten av innredningen din.

Opplev Classic by DESIGNA

To rustikke nyheter – spilefronter i mørk eller naturlig eik

Vi utvider Nature by DESIGNA-kolleksjonen med spilefronter i rustikk eik – designet med respekt for rtreverkets naturlige nyanser. Det blir neppe mer nordisk enn når du innreder kjøkkenet ditt med spilefronter i rustikk mørk eller naturlig eik. ​ ​

Nyt lys- og skyggeeffekten som fremhever treverkets naturlige nyanser. Et elegant valg som tar ditt kjøkkendesign til nye høyder.

Opplev Nature by DESIGNA

Det eksklusive valget

Hvis man ønsker å legge litt mer vekt på detaljene, gir lameller i massivt tre et eksklusivt uttrykk, som egner seg spesielt godt til den skandinaviske kjøkkenstilen. Dersom det skal være lyst og innbydende, er Hvit Eik Lamell et ideelt valg, mens Svart Eik Lamell med mørke lameller kan skape en flott kontrast til lyse nyanser.

Axis, som er vårt nye designkonsept, er en annen mulighet for en eksklusiv kjøkkenstil. Med Axis får du elegante og enkle linjer som løfter den håndtaksfrie designen opp på et nytt nivå.
 

Opplev det nye designkonseptet

Nye kjøkkenfronter til et gammelt kjøkken

Utskiftning av kjøkkenfronter er en effektiv måte å fornye et kjøkken på. Hvis du skifter fargene på dine nåværende kjøkkenfronter, vil du tydelig kunne merke forskjellen. Ofte er det ikke mye som skal til for å få følelsen av et helt nytt kjøkken.

Tenk derfor over om det kan være en idé å velge kjøkkenfronter som er lette å friske opp – det kan for eksempel være kjøkkenfronter i folie. Det gjør det enklere hvis du senere ønsker å skifte kjøkkenfrontene til en annen farge.
 

Frisk opp ditt gamle kjøkken

Ta utgangspunkt i behovene dine

Det kan høres banalt ut, men måten du bruker kjøkkenet ditt på, har betydning for hvilke kjøkkenfronter du bør velge. Du slipper ikke helt unna vedlikehold, uansett hvilke kjøkkenfronter du velger, men det er forskjell på om de skal motstå røff behandling fra kjæledyr eller fettete fingre fra barn.
 

Få hjelp til kjøkkenplanleggingen

Det rimelige valget

Hvis du er på utkikk etter et nytt kjøkken som ligger i den rimeligere enden av skalaen, er det en god idé å ta en titt på kjøkkenfrontene i enten melamin eller med folie.

Her får du mye kjøkken til en overkommelig pris. Den samlede prisen avhenger likevel av hva du ellers prioriterer – her har valg av benkeplate og skapløsning en ekstra stor betydning.
 

Se vårt rimeligste kjøkken

Det praktiske valget

Med høytrykkslaminat får du en kjøkkenfront som er både slitesterk og i robust kvalitet. Det er et svært godt valg særlig hvis du har små barn eller kjæledyr, som kan gi kjøkkeninteriøret en hard medfart.

Med en kjøkkenfront i høytrykkslaminat kan du fjerne flekker og eventuelle fettete fingre øyeblikkelig, siden den daglige, lette rengjøringen kan gjøres med en oppvridd klut.
 

Velg materiale med omhu

Hos DESIGNA er det du som er designeren. Du bestemmer hvordan kjøkkenet skal se ut. Derfor får du også et av markedets bredeste utvalg av kjøkkenfronter. Alle materialer har sine fordeler og ulemper. Nedenfor kan du se noen av de egenskapene som materialene har.

 • Melamin: Slag- og ripefast, enkel rengjøring og en rimelig løsning.
   
 • Folie: Slitesterk overflate, motstandsdyktig overfor riper og enkel rengjøring.
   
 • Høyglans: Blank overflate, reflekterer lyset, enkelt vedlikehold og attraktiv pris.
   
 • Linoleum: Ensartet, matt overflate, flere fargemuligheter og lett vedlikehold.
   
 • Laminat: Slitesterk, fås i mange moderne farger og er lett å rengjøre.
   
 • Finer: Naturlig look og rengjøringsvennlig overflate. Tåler ikke harde støt og slag.
   
 • Massivt tre: Eksklusivt valg, slitesterkt og stort sett vedlikeholdsfritt.
   

Les også: Hva koster et nytt kjøkken?