Hvilke kjøkkenhåndtak bør du velge?

Ditt valg av håndtak til kjøkkenet har ikke bare betydning for helhetsinntrykket, men også for den daglige flyten på kjøkkenet. Her er to råd til hva du bør vurdere når du velger nye kjøkkenhåndtak.

To vurderinger når du velger håndtak

Når du skal ha nytt kjøkken, er det flere ting du bør overveie. For de fleste er ikke valget av kjøkkenhåndtak det viktigste punktet i kjøkkenplanleggingen. Likevel er det særlig to ting du bør ta høyde for når du velger nye kjøkkenhåndtak:

  • Hvilken kjøkkenstil skal håndtakene passe til?
  • Hvordan er arbeidsflyten din på kjøkkenet?
     

Få styr på kjøkkenplanleggingen

Ta hånd om detaljene

Små detaljer gjør ofte en stor forskjell. Valget av kjøkkenhåndtak er ikke et unntak. De gir nemlig mulighet for å fullende stilen på kjøkkenet, men kjøkkenhåndtak kan også høyne funksjonaliteten med en brukervennlig plassering akkurat der det er naturlig for hånden å søke.
 

Se vårt utvalg av kjøkkenhåndtak

Hvilke håndtak passer til din stil?

Smak er forskjellig. Heldigvis. Derfor er det heller ikke en bestemt type kjøkkenhåndtak som passer til en spesifikk kjøkkenstil – det er, og vil alltid være, en smakssak.

En fordel ved å være omhyggelig i sitt valg håndtak til kjøkkenet er likevel at de har en overraskende stor betydning for det samlede uttrykket. Det betyr at du kan understreke stilen din på kjøkkenet, uansett om stilen din er fargerik, klassisk eller landlig.

Hvordan bruker du kjøkkenet?

Tenk gjerne over hvordan du bruker kjøkkenet ditt når du velger kjøkkenhåndtak. Trenger du et tungt høyskap? Har du en tung skuff hvor du oppbevarer alt porselenet? Eller vil du ha hvitevarer hvor kjøleskapsdøren er en integrert del av kjøkkendesignet?

Hvis det er tilfellet, er det ikke alltid hensiktsmessig med et lite knottehåndtak. I stedet bør du velge litt større kjøkkenhåndtak som egner seg bedre til vekten av døren.
 

Få råd om valg av kjøkkenskap

Nytenking av kjøkkenhåndtak

Med Axis by DESIGNA får du et innovativt designkonsept i et enkelt, nordisk design som har elegante geometriske former og en stringent fremtoning.

Axis by DESIGNA er design- og funksjonsmessig unik, da profilen er plassert langs selve kjøkkenmodulene og fungerer som en gripelist som kan plasseres både horisontalt og vertikalt. Enkelt, pent og funksjonelt.
 

Utforsk Axis by DESIGNA

Skap sammenheng i boligen

Det er ikke bare på kjøkkenet at håndtak er et effektivt verktøy til å modernisere boligen. Det samme gjelder for badet og garderoben. Vurder derfor om det gir mening å skifte håndtak der også. Det skaper en sammenheng i boliginnredningen og er både rimelig, effektfullt og overkommelig. 

Trenger du hjelp til innredningen, kan du bestille et uforpliktende møte med en av våre innredningseksperter.
 

Avtal et gratis møte

Book et møte med en konsulent

Book et uforpliktende møte med en av våre konsulenter. Få en god kopp kaffe og en prat om mulighetene for nytt kjøkken, bad eller garderobe.

Vi lukker vores fysiske butikker fra d. 23. december – d. 7. februar