Slik velger du kjøkkenskap

Underskap, overskap, høyskap og toppskap har alle hver sine kvaliteter, men hva skal du velge? Størrelsen på kjøkkenet har betydning for hva som er praktisk mulig. Få våre beste råd til hvordan du velger den rette kombinasjonen av kjøkkenskap.

Den rette kombinasjonen av kjøkkenskap

Valget av kjøkkenskap handler i høy grad om hvor mange skap du har plass til i kjøkkeninnredningen din, men valget ditt avhenger også av hvilke behov du har. For at du skal få den beste kombinasjonen av kjøkkenskap, bør du derfor overveie følgende:

  • Ditt behov for oppbevaring?
  • Ditt behov for bordplass?
  • Hvordan vil du helst bruke kjøkkenet ditt?

Hos DESIGNA tilbyr vi et av markedets bredeste utvalg av kjøkkenskap. Det gjør også at du alltid kan få en skreddersydd løsning som passer nøyaktig til din kjøkkenplanlegging.

Kjøkkenskap med hver sine fordeler

Når du skal velge kjøkkenskap, er det viktig at de oppfyller de ønskene dine. Derfor er det en god idé at du vurderer hvordan skapinnredningen din skal være. Hvilke behov har du for oppbevaring? Hvordan foretrekker du å bruke arbeidsstasjonene på kjøkkenet ditt?

Nedenfor får du en oversikt over noen av skapmulighetene som finnes på kjøkkenet ditt.

Underskap er en del av ethvert kjøkken

Uansett størrelsen på kjøkkenet ditt, vil underskap være et fast inventar. Vanligvis oppbevarer man kjøkkenutstyr som gryter, panner og skåler i underskapene. Det er fordi et underskap er dypere enn andre kjøkkenskap.

I tillegg danner underskapet fundamentet i kjøkkenet, som byr på flere muligheter. Det kan være å innbygge oppvaskmaskinen (kalt for innbyggingsskap), et hjørneskap med karusell eller å utnytte sokkelen som underskapet hviler på til skuffeoppbevaring.
 

Les også: Fornye eller renovere?

Bricks – en ny måte å tenke underskap på

Med vår spesialutviklede Bricks-løsning bestemmer du hvor skuffene i underskapet skal sitte. Bricks by DESIGNA er nemlig en ny og innovativ måte å tenke kjøkkenskap på. Plasser f.eks. grytene og pannene dine i den øverste skuffen, så du har dem lett tilgjengelig.
 

Opplev den innovative løsningen

Utnytt høyden med overskap

Overskap er ideelle til å utnytte høyden på kjøkkenet. Det er særlig et effektivt verktøy på et mindre kjøkken hvor plassen må utnyttes til det fulle. Overskap fås både med eller uten skapdører, men felles for overskap er at de ikke er like dype som underskap.

Det er likevel fortsatt mange muligheter med overskap. Du kan blant annet bruke det til oppbevaring av nips, eller benytte overskapet til å skjule kjøkkenviften eller mikrobølgeovnen. Det handler om å tenke kreativt og utnytte all plassen.
 

Få råd til valg av skapdører

Toppskap er en fleksibel løsning

Toppskapet er et alternativ til overskapet. Akkurat som med overskap, må du avgjøre om toppskapet skal være med eller uten skapdør. Velger du med skapdør, sitter skapdøren typisk i toppen av skapet. Det er fordi at toppskap har en mindre høyde enn overskap.

Det finnes likevel enda et alternativ til både topp- og overskap. Hyller. Svevehyllen er god til å skape luft på kjøkkenet, slik at det ikke virker så kompakt. Det gir deg frihet til å innrede slik du har lyst. På den måten kan du også plassere alle tingene du bruker i hverdagen i nærheten, eller sette et (enda mer) personlig preg på det nye kjøkkenet ditt.
 

Finn inspirasjon i vår katalog

Få god oppbevaringsplass med høyskap

Høyskapet er det kjøkkenskapet som byr på mest plass til oppbevaring. Utover å utnytte takhøyden til det fulle, kan du også innrede høyskapet på flere forskjellige måter.

Du kan bruke høyskapet som innbyggingsskap, hvor du gjemmer bort kjøleskapet ditt bak en ensartet kjøkkenfront. Du kan også bruke det til å integrere ovnen din. En annen mulighet er justerbare hyller, trådkurver med uttrekk eller å bruke høyskapet som rengjøringsskap.

Book et møte med en konsulent

Book et uforpliktende møte med en av våre konsulenter. Få en god kopp kaffe og en prat om mulighetene for nytt kjøkken, bad eller garderobe.

Book et møte her